1 Şubat 2008 Cuma

bir doktoracinin gunlugu...


hayat boyle bir sey iste. hersey ayni anda cereyan etmekte. yemek, icmek, calismak, eglenmek, sohbet etmek, dertlenmek, tasalanmak, endiselenmek, paniklemek, cozutmak, gulmek, aglamak, gulmek, aglamak...

gider bu boyle...

ps: gulmelerin cogu sinir bozuklugundan, o yuzden sayilirlar mi bilmem.

19 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Eh, sonunda doktora bitecek, nasılsa.
Gülmeler, o zamanda sürsün gitsin.
:))

Esra dedi ki...

Zor is gercekten. Kolay gelsin. Sonu iyi olacak insallah!

Adsız dedi ki...

Ben listeye "acidan zevk almak" i da eklerdim ;-)

elektra dedi ki...

sayılma mıııı:) en keyifli gülmeler onlar asında müzi, onlar da olmasa çatlarız:) kolay gelsin doktorcum:)

şule dedi ki...

Kesin sayılır :) "dikkat edin ben manik moda geçtim" der deliler gibi gülerdim. Ama manik kahkahalar gerçeğini de beraberinde getirir çoğu zaman.
Bir de, ben doktora bunalımlarını "bitince ne huzurlu olacağım" diyip o günlerini hayalini kurarak aşardım :) Dene istersen...

müzi dedi ki...

sevgili ekmekcikiz,
tunelin sonundan bir isik gorunur ya hani, iste o bir gorunse ne guzel doya doya gulecegiz. ama o gorunene dek, ancak boyle sinir bozuklugundan guleriz biz.

sevgili archisugar,
insallah insallah..

sevgili zeyno§,
henuz o moda gelmedim. acidan aglayip duruyorum ama zevk almaya baslamadim henuz :)

sevgili elektra,
yazarken ben de onu dusunmustum. sinir bozuklugu iyi birsey aslinda :)

sevgili sule,
:) o gunlerin hayalini henuz kuramiyorum desem.. daha cok, "gercekten biter mi acaba?" diye manik manik sormaktayim.

endiseliperi dedi ki...

ben de sinirlerim bozulunca ama bazen, gülmekten karnım ağrır. bu da gülmekten sayılır ve hayatın dahilinde bu da. hayata dahil olanlar, sanıldığının aksine hep çok ciddi ve planlanmış ve altı çizilmiş şeyler değil de, sinirden güldüğümüz, ayağımızın sürçtüğü, kekelediğimiz, ağzımızdaki sigarayla cama tosladığımız, tuzluğun kapağının açılıp bir anda özenle hazırladığımız yemeğe tüm tuzun düküldüğü... ıyk, evet, daha çok bunlardan oluşuyor ve hayret ne kadar da seviyoruz yaşamayı yine de:)

sinirden ya da değil, bol gülümsemeli günler dilerim.

sevgiler.

etki alanı dedi ki...

Son günlerde çok ilginç ve bir o kadar da güzel,aydınlatıcı bloglara balıklama atlıyorum adeta..Size de daha geniş bir zaman ayırmalıyım..
Tütü

Adsız dedi ki...

Yok yok, aliyorsundur mutlaka, yoksa simdiye coktan birakmistin!! Sadece zevk henuz cok kendini belli etmiyor diyelim :-)

müzi dedi ki...

sevgili peri,
ne guzel anlatmissin her zamanki gibi. dedigin gibi, hayat umulmadik ve surprizlerle dolu. surprizleri seviyoruz demek ki yasamayi da seviyoruz.
ben de sana guzel gunler diliyorum.
sevgiler

sevgili tutu,
:))
hosgeldin, ben de memnun oldum. ve de tesekkur ederim:)

müzi dedi ki...

sevgili zeyno$,
:)))
haklisin, sonucta kimse bunu bize zorla yaptirmiyor, degil mi? ama sinir ve stres hali hep daha mi baskin cikiyor nedir, dusundugumde hakim olan duygular hep onlar. bir de donem donem degisiyor bu tabi. hani duzgun bir sey yaptigimi dusundugumde ya da verimli bir gun gecirdigimde degmeyin keyfime. ama bu zamanlarin sayisi mi az ne?!!

Adsız dedi ki...

Sen benim grafigi anlatiyorsun iste. Doktora cok stresli, inisli cikisli bir donem gercekten. Ama vallahi hepsi unutuluyor. Geriye isminin onune koyabilecegin iki harf, zorlu donemin sana kazandirdigi bilgi ve deneyim ve de tabiiki de yaptigin arastirmanin bir omur boyu desebilecegin detaylari kaliyor. O duzgun birseyler yaptigimiz zaman duydugumuz haz da bizi bu finale kadar ite kaka goturuyor iste.

Kolay gelsin Muzicim!

B5 dedi ki...

Bugun bir yazi okudum. Psikolog efendilerce hayatinda sana en zorluk cikartan, ya da problem yaratan, ya da seni sikintiya sokan kismi senin hayatinin en RENKLI kismi olabilirmis. Seni mutlu eden kismi yani...
Kolay gelsin sana :))

Ps: Ben cozutmak kelimesini hic kullanmadigimi farkettim. Olsun da kullanayim diye firsat bekliyorum.. :D!!

Adsız dedi ki...

Sevgili Muzi,
Sanirim anlattiklarin icinde en cok "calismak, eglenmek, sohbet etmek" kismini ozledim.
calismak, sohbet etmek, calismak, gunun kritigini yapmak, dedikodu yapmak, dedikodu yapmak, dedikodu yapmak, "hadi derse donelim" diye paniklemek..... :)

müzi dedi ki...

sevgili denizaki,
su bloga yorum biraktigin bugunu bir kenara not etmek istiyorum, her yil kutlamak adina:)
senin anlattigin sekil ders calismak ne kadar uzun zaman aliyordu di mi? 'siyasal dusunceler ve yonetimler' sinavi demek istiyorum su an.. :)

müzi dedi ki...

sevgili zeyno§,
cok tesekkur ederim. sen biliyorsun ve cok da guzel tarif ediyorsun sureci.

sevgili B5,
dedigin hakkinda dusundum de, aslinda zorluk yaratan bir isle elde edilen basarilar hep daha degerli olur, hatirlamasi daha baska bir zevk ve gurur verir. kimileri bu yuzden mi zoru sever bilmem. ben onlardan degilim sanirim, hayat su gibi aksin gitsin isterim, sorun olmasin, tasa olmasin, zorluk olmasin :)
ama olursa da onu renkli bir hale getirmeyi basarmak iyi olur cidden. ogrenmem gerek!
cozutmakli yazilarini bekliyoruz o zaman:)

MorKoyun dedi ki...

Amca? Uyuya mi kaldin masada?:)Sevgiler..

doktora surecinde suskunlasanlari durtmek suretiyle hayata dondurme timi uyesi

ayçobanı dedi ki...

saniyorum ben de su an "hassasiyet" modundayim. ben bu kadar aglak oldugumu hatirlamiyorum Müzi!! Ama yigitlige bir pislik olmasin diye gizli gizli mirildiyorum daha fena oluyor. Kimseye bir sey caktirmiyorum sözümana ama bilmiyorum etfadakilerin ruhsal durumlari ne alemde. Mart sonuna bir seminer ve bir basvuru yetistirmem gerekiyor ve sanki ben hicbir sey yapamiyorum gibi hissediyorum. Aksi gibi bir dolu ekstra is cikiyor karsima yapilmasi yetistirilmesi gereken. bak ama ben yorum yaziyorum, blog dolasiyorum!! Bu da kacis ruh hali olsa gerek... Ben isimin basina döneyim :))) Yine de Müzicim, harika olucak sonuc :)) Konusup ama ne günlerdi diyecegiz!! Ben sampanyayi sogutuyorum ikimiz icin de :)))) Bol sans!!

müzi dedi ki...

sevgili morkoyun,
yasiyorum, buna yasamak denirse:)

sevgili ayca,
o kadar tanidik ki soylediklerin. inan ayni kader arkadaslarimla kpnustuklarimiz hep bu konular. hatta donup dolasip hep bunlari tekrarliyoruz, sonra da yahu konusacak baska sey yok mu diyoruz. ama hep soyle bitiriyoruz konusmalari: dayan, dayan.
:)) dayan sen de..
sevgiler cok