29 Ekim 2007 Pazartesi

bir kac fotograf


Trondheim'da eski balik ambarlari, bugunun evleri ya da restoranlari olarak kullaniliyor.



Dramatik bir gun!




Cehennem'e gider :)



Dun yaptigim pizza (Endiseli Peri'nin tarifiyle. Tesekkurler Peri).

10 yorum:

Justin Biebery dedi ki...

Selam Müzi, pizza çok güzel görünüyor. Peri'nin bloğunda görünürde bir yerde değildi pizza tarifi, bulamadım. Sen tarifi bana gönderebilir misin lütfen? Son zamanlarda evde pizza yapmaya başladım ama elimdeki tarif pek açık değil, hamur tam pişmiyor, önce hamuru pişiriyorum sonra içindekileri üzerine ekliyorum o zaman da hamur çok pişiyor falan... Senin tarifi, pişirme aşamalarını da yazarak bana gönderebilirsen çok sevinirim.
Sevgiyle...

müzi dedi ki...

merhaba Fatma,
yazarim tabi tarifi. ama sen bulamadim deyince, baskalari da arar bulamassa diye gittim Peri'nin sayfasindan aradim buldum tarifi. Bir metnin icinde goze batmadan sessiz sakin duruyordu :)

emege saygi olsun dedim, Peri'nin yazisini bulayim dedim. tarifin bulundugu metin, "Her güne bir aniboom!" ( Pazar, Eylül 02, 2007).

Peri, senin yaptigin gibi hamuru onceden firina verip pembelestiriyor. ben oyle yapmiyorum. Pizza hamurunu yapiyorum ve oda sicakliginda yarim saat bekletiyorum. sonra hamuru, yagli kagitla kapladigim borcama yayiyorum. uzerine domates+salca sosunu yayiyorum, uzerine diledigim malzemeler, en uste kasar ve kekik. 200 derece firinda 20-25 dakikada oluyor. guzel olsun derken malzemeleri cok fazla koyarsan hamurun pismeyebilir, dikkat et.

eger acik olmayan noktalar varsa yine sor lutfen.
afiyet olsun :)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Sahiden çok lezzetli olmalı, renkleri capcanlı duruyor.
Afiyet olsun.:)

Size, bir blog adresi veriyorum. Kendisi Melbourne'den yazan ve son bir kaç aydır yazılarına ara veren bir blogger. Denediğim tariflerinden memnun kalmıştım. Pizza için deneyebilirsiniz.

http://melbournekitchen.blogspot.com/2006/11/soanli-pizza.html

Sevgiler.

Esra dedi ki...

bizim evde pizzalari esim yapar. Cok da guzel yapar. Birgun resmini cekip koyayim... Senin de ellerine saglik...

(aman Hell str'den uzak durun. hehehe)

ayçobanı dedi ki...

Muzi, Sigrid'in harika bir Norvec'e özgü balik corbasi tarifi vardi. Yemede yaninda yat cinsinden. Mizildar dururduk bize yapsin diye!! Ilk fotografi görünce ve simdilerde restaurant olarak da kullanildigini okudugumda aklima bu balik corbasi geldi birdenbire...Hmmmm :))

Justin Biebery dedi ki...

Teşekkürler Müzi. Aksaklık olursa aklımdasın:)) Ekmekçikız'ın tavsiyesi de fena görünmüyor. Onu da deneyeceğim ilk fırsatta.

Adsız dedi ki...

Fotoğrafa bakınca gerçekten endişe etmemiz gerektiği hissi uyandırıyor

müzi dedi ki...

sevgili Ekmekcikiz,
link icin cok tesekkurler. tasinirken yanimda yemek kitabi getiremedim, buradakiler de norvecce, henuz kullanamiyorum. o yuzden bu tip guzel siteler cok yararli oluyor.

sevgili Archisugar,
ne sanslisin! :) benim esim de mutfaga girer gerci ama pizza biraz komplike onun icin.

sevgili Ayca,
biliyor musun ben yeni yeni balik yemege basladim. aslinda bu benim icin cok buyuk bir ayipti. ailemin kokleri karadenize dayaniyor, bogazda dogmus buyumusum, hatta bazi sabahlar babamla baliga acilmisim, ve balik yemezdim. taa ki gecen seneye kadar. sanki baliga susamisim, surekli balik yemek istiyorum. gecen yaz ege'de yedigim baligin hesabini bilmiyorum. oyle ki artik annemlere 'oyk' gelmisti baliktan da ben hala balik balik diye tutturuyordum :). ama hala balik corbasini denemedim.. hmm...

sevgili Fatma,
pizzanin fotograflarini bekliyoruz o zaman :))

sevgili Diger,
hangi fotograf, anlamadim.

Adsız dedi ki...

Endişeli perinin endişelendiren pizzası :)

Selen dedi ki...

Hmmmm pizza harika gorunuyor,tadi da nefis olmali.Elinize saglik:))